CURSUS: VOGELZANG ROND HUIS EN TUIN (DIEST)

FEBRUARI

18
MAANDAG

MAART

18
MAANDAG
DIEST • Een van de mooiste natuurervaringen blijft toch nog altijd het beluisteren van het ochtendconcert van de vogels. Maar voor heel wat mensen met een gezonde interesse voor natuur is het ook behoorlijk frustrerend dat ze vaak niet weten wie er achter de micro zit. In deze basiscursus leren we stap voor stap de courantste vogelzangen herkennen. We richten ons hierbij op de vogels die we in onze tuinen kunnen horen.

De wandelingen vertrekken vaak in het midden van een dorp. Recent gooien we het bij de theoretische lessen nog wat over een andere boeg met bijkomend ook visualisaties van het geluid. Hierdoor wordt de zangstructuur veel duidelijker. Door de uitbreiding naar drie lessen komt er nog meer ruimte voor herhaling. Verder leren we ook waarom en wanneer vogels vooral zingen en van elke behandelde soorten wordt de levenswijze en het voorkomen kort belicht.

Opzet
In 2 lessen en 2 excursies (data worden later toegevoegd) waarin je de courante vogelzangen leert in een stedelijke omgeving.

Prijs
Het inschrijvingsgeld bedraagt 30€/leden en 40€/niet-leden.

Deelnemen
Stap 1: Online inschrijven
Voor deze activiteit kan je online inschrijven. Na je inschrijving ontvang je een digitale mailbevestiging. Mocht je binnen een paar minuten na je inschrijving geen mail ontvangen hebben, controleer dan of de mail tussen je SPAM zit en neem anders contact op met de contactpersoon hieronder.

Stap 2: Betalen
Na de mailbevestiging kan je het inschrijvingsgeld overschrijven op rekening BE55 4529 2211 4144 t.n.v. Natuurpunt Diest met vermelding 'cursus vogelzang huis en tuin' + naam + ev. lidnummer.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Bezoekerscentrum Webbekoms Broek
Omer Vanaudenhovelaan 48
3290 Diest
breng me hierheen