BOSCHEIND FLYERS
LUYKSGESTEL • Comb.v.d.Wiel-Schreuder . Deze combinatie is ook wel bekend onder de naam Boscheind Flyers.

Sinds 2009 wordt er op twee locaties gespeeld. In Luyksgestel wordt gevlogen onder de naam Comb.v.d.Wiel-Schreuder en in Veldhoven onder de naam Comb.Schreuder-v.d.Wiel, doordat ook de echtgenoten actief in de duivensport betrokken zijn.

André heeft al een meer dan 50-jarige carrière als duivenliefhebber achter zich. De laatste twintig jaar behoort André tot de topmelkers van Afdeling Oost-Brabant. Jan is veel korter actief. Halverwege de jaren ’90 kreeg Jan interesse voor de duivensport en hij sloot zich aan bij de combinatie.
Het duo is vooral gecharmeerd van de eendaagse fondvluchten en probeert dan ook op die vluchten te pieken. Maar ook goede prestaties op alle andere wedvluchten geven veel voldoening.

De dames dragen hun steentje bij door het leveren van allerlei hand- en spandiensten in en rondom de hokken.

Het kweekhok is opgebouwd uit nakomelingen van topduiven Witoogbultje (inmiddels bijna 25 jaar oud!), Goede 499 en Super 380. Deze lijnen zijn gekruist met het beste van het beste van het Gebr.Janssen-soort van o.a. Jos van Limpt-De Klak, Hans Eijerkamp & Zonen (topkweker Red Star) en diverse ander liefhebbers.

De laatste jaren zijn er succesvolle resultaten behaald met kruisingen van de beste nakomelingen van Rik en Jan Hermans met Boscheind Flyers-duiven.

Dit heeft vele topduiven opgeleverd op NPO-niveau zoals Wonder Woman, Superior, Miss Teletekst, Blue Flash, Grote Krasstrik, Miss Boucre, Brilliant Star, Miss Cacharel, Toppertje 38, Blue Diamond, Mr Blois, Sprint Queen en de laatste jaren Young Champ, Asduif 5576, Goldfinger, Mr Soublo, Mr Sezanne, Sprint Star, Mr Epchila, enz.!!

Jaarlijks worden eerste kampioenschappen behaald op vluchten van 80 tot 1000 km!!
Boscheind 40
5575AA Luyksgestel, Nederland
breng me hierheen